Erik Slooten Doctor Honoris Causa címet kapott a Pécsi Tudományagyetemtől

A Doctors Honoris Causa cím a legmagasabb szintű elismerés akadémiai körökben. A Deutsche Telekom IT Solutions CEO-ja ezt az egyetemmel való együttműködésbe fektetett munkájával érdemelte ki, ami többek között mesterkurzusokon, az E-LIT ösztöndíjon, vagy közös kutatási és innovációs projekteken keresztül mutatkozott meg.

November 4-én a Pécsi Tudományegyetem szenátusa ünnepi ülés keretein belül avatta díszdoktorrá az intézmény hét hosszútávú partnerét. Közöttük volt Erik Slooten is, a DT-ITS CEO-ja. Eriket a címre a Műszaki és Informatikai Kar terjesztette elő, és mint azt dr. Várady Géza, a kar tudományos dékánhelyettese elmondta, a kari ülésen egyöntetűen szavazták meg a javaslatot.

Beszédében Erik biztosította a hallgatóságot arról, hogy az oktatás továbbra is döntő szerepet fog játszani a vállalat életében, és a Pécsi Tudományegyetemmel meglévő partnerségünk kiemelt része lesz az efféle tevékenységeinknek. Mint mondta, a tudományos és az üzleti élet szereplőinek közösen kell választ találni a társadalom problémáira. Az orvoslás, a munkavállalói jólét, a kormánynak a polgárok jóléte ügyében előtérbe kerülő kérdések ügyében közösen kell cselekednünk. Az oktatásban a technológiák területén az együttműködésünkön keresztül segítünk majd a diákoknak megszerezni a karrierjükhöz szükséges tudást és tapasztalatot.

Gratulálunk Eriknek ehhez az elismeréshez az egész csapat nevében!