A T-Systems csúcs exportcikké fejleszti a felhőt

  • Gyors növekedés a nemzetközi felhőszerződések számában
  • Sok millió külföldi eladás segíti a növekedést
  • A cég történetének leghosszabb szerződése került megkötésre

A Németországban a felhő szolgáltatás vezető exportcikké nőtte ki magát: A T-Systems számos, sok millió euró értékű nemzetközi felhőüzletet kötött. Az ügyfelek között található brazil, svájci, valamit szingapúri cég is, ahol a Deutsche Telekom leányvállalata egy 21 évre szóló, a cég történetének leghosszabb szerződését kötötte meg.

Ma már világszerte egyre több cég használ igényeken alapuló és használat alapján fizetendő alkalmazásokat, számítástechnikai és adattárolási lehetőségeket a neten. Reinhard Clemens, a Deutsche Telekom igazgatósági tagja és a T-Systems vezérigazgatója 2015-re csak a felhő alapú ügyletekből egymilliárd euró körüli bevételt tervez. Ahhoz, hogy a felhő alapú szolgáltatások iránti megnövekedett keresletet a jövőben is ki tudja elégíteni, a T-Systems jelentősen egyszerűsíteni fogja szervezeti felépítését, és üzleti folyamatait teljes egészében „felhő-késszé” teszi.

Szingapúrban a T-Systems kb. 60 millió euró értékű megállapodást kötött a Sports Hub sportközpont üzemeltetőivel informatikai szolgáltatások biztosítására a következő 21 évben. A 35 hektáros sport- és szabadidő-komplexum a szingapúri kormány köz- és magán-együttműködése. A Deutsche Telekom leányvállalata a Sports Hub informatikai rendszerét fejleszti és üzemelteti, amely az ügyfélkapcsolati menedzsment és a vállalati erőforrás-tervezés mellett hozzáférés-vezérlést, felhasználói portált és egy eseménymenedzsment eszközt is biztosít.  A T-Systems sokéves tapasztalattal rendelkezik a legmodernebb sportintézmények IKT-rendszereinek létrehozásában és üzemeltetésében. Egyebek között a cég biztosította a breslaui stadion számára a kommunikációs technológiát a 2012-es labdarúgó- Európa-bajnoksághoz, vagy a Bundesligában szereplő TSG 1899 Hoffenheim futballcsapat Rhein-Neckar Arena stadionja számára.

Brazíliában a következő öt év során a T-Systems több millió euró értékben nyújt majd felhő alapú adatközpont-szolgáltatásokat a CASA & VIDEO számára.  Rio de Janeiro állam vezető kiskereskedője összesen 68 kiskereskedelmi üzletet üzemeltet több mint 50 000 négyzetméter alapterületen elektronikai cikkek, autó-felszerelések, szerszámok, légkondicionáló rendszerek, háztartási termékek és berendezések értékesítéséhez. A Deutsche Telekom leányvállalata dinamikus módon biztosítja a kiskereskedelmi cég valamennyi olyan, üzleti szempontból kritikus alkalmazását, mint az SAP-szolgáltatások, a kártyás fizető rendszerek és az informatikai infrastruktúra online megrendelésekhez és teleshoppinghoz.

Svájcban a dnata újabb négy évre meghosszabbította földi kiszolgálásra vonatkozó szerződését a T-Systems-zel. A légi szolgáltató üzleti ciklusával összhangban veszi igénybe a T-Systems által biztosított felhő alapú szolgáltatásokat SAP infrastruktúrára és számítástechnikai kapacitásra vonatkozó igényeinek kielégítéséhez. A dnata világszerte több mint 60 légitársaság számára nyújt széleskörű földi kiszolgáló szolgáltatásokat.

Forrás: Deutsche Telekom, sajtóhírek, 2013. január 21.