Társadalmi felelősségvállalásunk

A vállalati társadalmi felelősségvállalás (CSR = Corporate Social Responsibility) egy olyan szemléletmódot, vállalatirányítási politikát jelent, amely a cég működésébe beépíti a felelős társadalmi és környezetvédelmi célkitűzéseket a fenntartható fejlődés jegyében. A CSR tevékenység, legyen szó akár a környezeti károk csökkentéséről vagy az önkéntes munkákról, manapság már minden multinacionális cég életének részét képezi. Cégünk Magyarország legnagyobb infokommunikációs munkaadójaként számos területen támogatja a felelős vállalatirányítás megvalósítását.

Oktatás
Az DT-ITS elhivatottan tevékenykedik a hátrányos helyzetű diákok felzárkóztatása mellett. Ennek jegyében a vállalat központi CSR stratégiájának egyik fontos eleme az oktatás. Multinacionális ICT vállalatként úgy érezzük, hogy Magyarország legelmaradottabb településeire is el kell juttatnunk az informatika oktatás lehetőségét, éppen ezért kollégáink 2018 ősze óta tanítanak programozási ismereteket hátrányos helyzetű tanulóknak a Bhim Rao Egyesület közhasznú szervezet közreműködésével Szendrőládon. A helyi tanodában délutánonként 5 csoportban, korosztályos bontásban összesen 50 diákot tanít 10 önkéntes kollégánk. A tananyagot a DT-ITS a Logiscoollal közösen alakította ki a diákokra szabva.

Oktatási programunkhoz 2019 őszén a pécsi KHETANIPE Alapítvány is csatlakozott: A DT-ITS a Hősök Projekt keretein belül az alapítvány számára számítógépeket és egyéb informatikai eszközöket adományozott, hogy létrejöhessen Pécsett is a Szendrőládihoz hasonló, egy az oktatást szolgáló informatikaterem. A Hősök Projektben 6 munkatársunk oktat alapszintű informatikai ismereteket 2 csoportban (3-5. osztályosoknak és 6-8. osztályosoknak). A tananyagot itt is a Logiscoollal közösen a pécsi gyerekekre szabva dolgoztuk ki.

Környezetvédelem
A környezettudatos működés megvalósításának érdekében vállalatunk évek óta dolgozik a villamosenergia-, a víz-, valamint a papírfelhasználás csökkentéséért, valamint 2006 óta minden telephelyünkön szelektív hulladékgyűjtés zajlik. 2018-ban a DT-ITS budapesti székhelyét új irodaházba, a Mill Parkba helyezte át, amely rengeteg építőipari innovatív és zöld megoldással rendelkezik.

A kollégáink körében is igyekszünk a környezetvédelem fontosságára felhívni a figyelmet. A vállalat CSR stratégiájának is az egyik fókusztémája a környezetvédelem, munkatársainknak minden évben lehetőségük van környezetvédelmi vagy környezet-rekonstrukciós akciókra, az egészséges természeti környezet és élettér védelmére, fenntarthatóságra irányuló önkéntes akciókra csapatépítő tevékenységek keretében pályázni.
Mindemellett minden évben több kampányt is szervezünk a környezetvédelem fontosságának felhívására kollégáink körében, legyen szó Föld Napi Fotópályázatról, környezetvédelmi előadásokról, a TeSzedd! országos hulladékgyűjtési akcióról vagy akár a Bringázz a Munkába kampányhoz való csatlakozásról, ahol 2019 tavaszán az első helyet szereztünk meg.

Társadalmi szerepvállalás
Kollégáink lelkes csapatokba szerveződve az ország számos pontján segítenek a rászorulóknak. Ehhez vállalatunk pályázat keretében évente 5 millió forint értékben támogatja az önkéntes munkák ellátásához szükséges tárgyi eszközök beszerzését. A CSR pályázat keretében munkatársaink kórházakban, lakásotthonokban, iskolákban, parkokban végeztek felújítási munkálatokat, építettek ki számítógépes parkot vagy épp wifi hálózatot. Pályázaton kívül, hétvégéken, vagy épp csapatépítés keretében is tevékenykednek önkénteseink, valamint elsőként csatlakoznak a tavaszi árvíz mentési munkálatokra.

A Magyar Vöröskereszt évek óta megbízható véradó partnerként tekint ránk, a budapesti, debreceni, pécsi és szegedi telephelyeken évente összesen több mint 500 alkalommal adtak vért a munkatársaink.
Debrecenben és Budapesten évente több alkalommal szervezünk jótékonysági vásárt, ahol a fogyatékossággal élő és a megváltozott munkaképességű emberek által készített ajándéktárgyakat vásárolhatják meg a kollégák.
2019 augusztusában közös tanszergyűjtést szerveztünk a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal minden telephelyünkön, és több mint 10 doboznyi tanszeradománnyal segítettük a rászoruló gyerekek iskolakezdését A karácsonyt megelőző időszakban is szervezünk jótékonysági gyűjtéseket, több éven keresztül a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz, valamint a Bihari Állami Gondozottak Egyesületének csokigyűjtő akciójához csatlakoztunk.

A karitatív tevékenységek ösztönzése mellett a DT-ITS anyagi támogatást is nyújt azon szervezeteknek, melyekről a kollégák előzetesen szavazással döntenek. Ennek keretében az elmúlt években 1-1 millió forinttal támogattuk az alábbi alapítványokat:

  • Bátor Tábor Alapítvány, Budapest
  • Harmonikus Fejlődésért Alapítvány, Pécs
  • Koraszülött és Gyermek Intenzív Ellátásáért a DOTE Gyermekklinikán Alapítvány, Debrecen
  • Reménysugár Dél-Alföldi Haematológiai és Onkológiai Gyermekbetegekért Alapítvány, Szeged