TC Core

A TC Core elsősorban a DTAG nagyvállalati ügyfeleinek telekommunikációs (hálózat, adat, hang) és security támogatását látja el, illetve cégcsoporton belüli IT- és hálózati szolgáltatást is nyújtunk.

Büszkék vagyunk rá, hogy az évek alatt egy érett, szakmai és nyelvi készségekben erős, sok esetben kiemelkedő szervezetet építettünk fel. Évről évre egyre több magas hozzáadott értékű pozíciót tudunk felépíteni a magyar szervezetben, sok kollégánk globális vezetői szerepet tölt be.

A tevékenységünk egyre átfogóbbá válik, a telekommunikációs megoldásokat a magyar szervezetből már a designtól egészen az üzemeltetésig irányítjuk, kísérjük, monitorozzuk, emellett a háttértámogató üzleti folyamatokat is lefedjük (szerződések, ajánlatkészítés, projektmanagement, folyamatfejlesztés, minőségbiztosítás)

Mind a 4 telephelyen dolgoznak kollégáink, akik így Debrecenből, Budapestről, Pécsről, Szegedről szolgálják ki ügyfeleink igényeit.

A Telecommunications (TC) Core divízió három ágazatból áll, TC Services HU, a Technik HU és a T-Sec HU.

TC Services HU

A terület a távközlési szolgáltatások és megoldások biztosításáért és üzemeltetéséért felelős.

Feladata a távközlési szolgáltatások és megoldások tervezése, kivitelezése, átalakítása illetve üzemeltetése.

Fő profilunk a vállalati hálózati szolgáltatások biztosítása, és ezzel kapcsolatos management és keresztfunkciók. Ügyfeleink egy része németországi, de jelentős a nemzetközi szolgáltatások aránya is. Kisebb arányban jelen vannak független szolgáltatások, mint például a magyarországi E.On telephelyeknek nyújtott szolgáltatások.

Négy fő tevékenységünk: Service Management, Business Management, Fixed-Lined Operations, Service Integration Center

Technológiák: Cisco, Avaya, Juniper, Genesys, Nice, Vmware, Oracle, Redhat, Aruba, Comarch, Solaris, Aspect, Nexus, Viptela, Equinix

Technik HU

A Technik HU a német Deutsche Telekom Technik GmbH magyarországi szervezete. A Technik felel a cégcsoport teljes hálózati infrastruktúrájának fejlesztéséért, kiépítéséért és üzemeltetéséért, legyen szó TV-ről, vezetékes telefon és internet hálózatról, mobil hálózatról, lakossági vagy vállalati ügyfelekről. Magyarországon a Technik HU kétharmada – több mint 250 ember – vállalati ügyfelek IP-VPN szolgáltatásaiért felel szerte a világon. A további 150 kolléga pedig különböző hálózatfejlesztési projekteken és a mobil hálózatokon dolgozik.

Azon dolgozunk, hogy a Telekom Európa vezető telekommunikációs szolgáltatójaként egy software és cloud alapú, automatizált folyamatokkal és mesterséges intelligenciával működő telekommunikációs szolgáltatóvá váljon.

T-Sec HU

IT biztonság mindenhol jelen van az életünkben, van része, ami szabályzatok írásával, van ami operatív dolgokkal foglalkozik. Mindig változik a környezet, minden nap vannak új támadástípusok és támadásokkal valamilyen formában mindenki találkozik akár cég, akár privát személy.

Security -ben nehéz látványos eredményt felmutatni… akkor végezzük jól a munkánkat, ha a felhasználók nagy része nem is tud róla, hogy létezünk. Szabályzattól függően látunk mindent, ami egy-egy ügyfél hálózatában történik. Voltak érdekes találatok, amiket természetesen nem mondhatunk el, hiszen securityben dolgozunk. De néha kénytelenek vagyunk 1-1 kollégánk számítógépét töröltetni, mert rákattintott egy linkre, vagy egy felhasználó fiókját zárolni, mert valaki megszerezte a jelszavát, vagy éppen megkérni, hogy az illegálisan tárolt vagy futtatott elemeket távolítsa el a gépéről.