Classic IT

A Classic IT egy sokoldalú részleg, mely az informatikai szolgáltatások széles körét kínálja nemzetközi ügyfeleink számára német és angol nyelven. Munkatársaink végzik a T-Systems International szinte mindegyik stratégiai ügyfelének támogatását partnereink egyre nagyobb megelégedésére. Legfőbb ügyfeleink a T-Systems, Daimler, Volkswagen, Heineken, Böhringer Ingelheim, Schweizerische Bundesbahnen, Georg Fischer, Deutsche Post DHL, Shell, E.On, British American Tobacco.

Nemcsak ügyfélkörünk, hanem portfóliónk is szerteágazó: Operating Systems, Database, Application Management, Middle-ware Operation, Private Cloud és Platform szolgáltatások, Network, SAP üzemeltetés, Mainframe operáció, End User szolgáltatások, Mobile Device Management, Service Management, Projektmenedzsment, Sales tevékenység, Business Operation és még nagyon sok minden. Az IT szolgáltatások mellett szervezetünk az új termékek fejlesztéséhez is aktívan hozzájárul és számos automatizációs megoldásban is részt veszünk.

Kollégáink standard és ügyfél-specifikus folyamatok alapján végzik tevékenységüket rendkívül heterogén technológiai környezetben. Szolgáltatási portfóliónk két nagy területet fed le: az üzemeltetést és támogatást.

A támogató kollégák legfőbb feladatai az ügyfél megrendelések feldolgozása és teljesítése, különböző jelentések, belső elszámolások, riportok létrehozása és publikálása, felhasználói jogosultságok, licencek beszerzése, biztonsági támogatás, erőforrás menedzselés, skill management, Business Performance Management, Portfolio Planning, audit támogatás, szolgáltatás management, presales tevékenység és még sok egyéb. A támogató feladatokat ellátó csoportokban nagyon sok bölcsészkaros vagy épp gazdasági végzettséggel rendelkező munkatárssal találkozhatsz, így bátran jelentkezhetsz akkor is, ha nincs informatikai végzettséged.

Az üzemeltető kollégák elsősorban informatikai alkalmazások, köztes szoftverek, operációs rendszerek, adatbázisok, adatközpontok, hálózatok, tárhelyek adminisztrációját végzik. Ez többek között magába foglalj a tervezést, üzembe helyezést, telepítést, módosítást, karbantartást, frissítést, monitorozást, távoli felügyeletet, fejlesztést, a felmerülő hibák javítását, ügyfél specifikus kérések teljesítését, migrációk lebonyolítását, riportok készítését, biztonsági előírások betartását, teljesítmény problémák analizálását, valamint a hálózati adatmentés végrehajtását.

Az informatikai rendszerek üzemeltetése és támogatása munkakörtől függően kollégáink részéről széles körű folyamat- és rendszerismeretet igényel. Classic IT-n kiemelt szerepet kap az operációs rendszerek, adatbázisok, szerverek üzemeltetéséhez szükséges tudás (Linux, AIX, Windows, Solaris, Oracle, MSSQL, MAXDB, x86, PowerPC platformok). A csoportok egy részének munkájához hálózatos háttér (Cisco, Juniper, Checkpoint, F5, ADVA), ill. fejlesztői háttér (PERL, Shellscript, PL/SQL, HTML, JS, PHP, Java) szükséges. A monitorozó kollégák szerver, OS, performance, application, database területeken kell, hogy jártasak legyenek. Az elvárt kompetenciák között megemlíthetjük még a vállalatirányítási rendszerek ismeretét (SAP), a virtualizációs technológiák ismeretét (Vmware, Hyper-V), a storage és backup tudást (SAN, NAS, Netup, Veritas) vagy a high availability (Cluster, Failover, Loadbalancer, DR) ismereteket. A kollégák nagy többségénél a napi munkavégzéshez az ITIL folyamatok (Incidens, Problem, Change, Order Management) alapos ismerete szükséges.

A Classic IT a fenti területek magasan kvalifikált, nemzetközileg is elismert szakértőit tudhatja a tagjai között, de nem ritka az sem, hogy valaki gyakornoki munkakörből pár év alatt fejlődött a szakma legjobbjai közé, így az üzletág szívesen invesztál fiatal tehetségek támogatásába. A nálunk dolgozó munkatársaknak lehetőségük van folyamatos szakmai képzéseken túl a legmodernebb termékek használatára komplex virtuális infrastruktúrán. Az informatikai szolgáltatások széles körének megismerése mellett, alapos tudást szerezhetnek a folyamatok működésének tekintetében, és tervezési, koordinálási és végrehajtási tekintetben is. Továbbá nemzetközi projektekben való részvétel mellett számtalan lehetőséget kapnak az organizációs, kommunikációs és nyelvi képességek fejlesztésére.
A Classic IT négy telephelyen is várja leendő munkavállalóit: Budapest, Debrecen, Pécs, Szeged.