Együttműködési megállapodás emeli új szintre a Szegedi Tudományegyetem és a DT-ITS közötti kapcsolatot

A megállapodás célja, hogy a jelöltek a piaci elvárásoknak megfelelő informatikai és nyelvi képzettséget szerezzenek, mely által új lendületet kaphatnak a további közös kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységek is.

A két fél már évek óta kapcsolatban áll egymással, ezalatt pedig számtalan együttműködés született, melyek közül az egyik legjelentősebb a Keynote speaker biztosítása volt a EUGLOH Joint Innovation Challenges eseményen, amelyen Erik Slooten, vállalatunk ügyvezető igazgatója tartott előadást innovációs témában. Mindemellett pedig az EUGLOH Innovation Days – AI in Health eseményen a hallgatói csapatok támogatására két mentort biztosított a DT-ITS.

Szintén fontos együttműködési pont az SZTE kutatói programja – a Dysarthria – az egyetem kiváló kutatói által vezetett projekt, ami a beszédzavarokkal küzdő emberek számára kíván megoldást nyújtani egy olyan eszköz segítségével, amely kijavítja és érthetően adja vissza az eltorzult beszédet. A mostani együttműködési megállapodás részeként a DT-ITS mentorálás formájában szakmai támogatást biztosít, valamint a Dysarthria projekt további támogatására az egyetem rendelkezésére bocsátott egy 1,5 millió forint értékű számítógépet.