Nőként az informatika világában? Igen!

Sümegi ZsuzsannaKódolás közben érzed magabiztosnak magad? Szeretnél meghatározó szerepet betölteni egy vezető vállalat csapatában? Sümegi Zsuzsanna, az IT Services Hungary kommunikációs vezetője mesélt a reálisan elérhető lehetőségekről.

Milyen kihívásokkal szembesül egy karrierépítéssel tudatosan foglalkozó nő?
Sok nehéz döntést kell meghoznunk a céljainkért, és a munka-magánélet egyensúlyának megteremtése érdekében. Ha azonban valakinek határozott elképzelése van arról, hogy milyen irányba szeretne fejlődni, és a vezetőjével is sikerült őszinte, egymást támogató munkakapcsolatot kialakítani, akkor érezni fogja, milyen lépéseket kell megtennie.

Mennyire támogatják a munkáltatók Magyarországon a női alkalmazottaik vezetői ambícióit?
Azt gondolom, nagyon komoly előrelépés történt az elmúlt években a cégek hozzáállását tekintve. Több multi cég például tudatosan kezeli ezt a helyzetet, és nagy gondot fordít olyan programok megalkotására, amivel elősegítheti, hogy még több hölgy tölthessen be vezetői pozíciót a vállalatnál.

Az informatikát sokan még ma is a férfias szakmák között tartják számon. Valóban így van?
Abszolút téves a feltételezés. Ez a szakterület számos lehetőséget hordoz a megfelelő kompetenciákkal rendelkező női munkavállalók számára is. Kifejezetten szeretik alkalmazni őket tesztelő munkakörbe, tekintve, hogy alaposak, precízek, kiválóan tudnak összpontosítani.

Mit tesz azért az IT Services Hungary, hogy a lányok bátrabban gondolkodjanak ebben a szektorban?
Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy már középiskolában felhívjuk a diákok figyelmét ebben a dinamikusan fejlődő iparágban rejlő perspektívára. Kihangsúlyozzuk az egyenlő esélyeket, és több sikertörténet bemutatásával tesszük elérhetővé ezt a szakterületet számukra.

Milyen karrierút járható be a cégüknél a női munkavállalók számára?
Az ITSH saját fejlesztésű programja megmutatja, hogy adott pozíció betöltéséhez milyen tapasztalat és szakmai ismeret szükséges. Emellett támogatjuk a munkavállalókat abban, hogy a szükséges képzéseken részt tudjanak venni. A hölgy kollégák számára külön előadásokat is szervezünk, ahol külső szakértőkkel és a cég női vezetőivel beszélgethetnek a karriercélokról és az odavezető kihívásokról.

Az Ön példája jól mutatja, hogy akár az IT szektorban is lehetőség van komoly pozíciók elnyerésére.
Cégünk sokat tesz annak érdekében, hogy leszámoljon a sztereotípiákkal. Jelenleg a női munkavállalók aránya a cégnél több mint 35%, és ez a szám évről évre javul. A férfi kollégák is elismerik, a hölgyek gondolkodásmódja sok pozitív eredményt hoz a vállalat számára.

Forrás: Jobline Női Karrier Nap, 2016. május 11.