Nem lehet elég korán kezdeni

ITSH Általános Iskola 2015Néha felmerül bennünk a kérdés, hogy mikor is kellene elkezdeni megismertetni az informatika világát a fiatalokkal ahhoz, hogy még időben nyújtsunk nekik olyan élményeket és információt, amik hatására egyre többen döntenek úgy, hogy ezt a szakmát választják majd hivatásukként és akár az IT Services Hungaryt, mint lehetséges munkahelyüket.

Bár a vállalat toborzási szempontjából elsősorban a középiskolásokat és az egyetemi hallgatókat szeretné elérni különböző érdekes programokkal, állásbörzei jelenlétekkel, nyílt napokkal, de szerencsére minden évben akad egy-két olyan megkeresés, amikor az IT Services Hungary általános iskolásokat fogadhat céglátogatás keretében.

Idén nyáron két csoport is ellátogatott az ITSH debreceni Tudásparkjába, az Iparkamara szervezésében, valamint a Nyelvi tábor keretében, akiknek speciális, informatikai-jellegű gyakorlatokat állított össze az ITSH csapata. A program során volt olyan feladat, ahol a számítógép különböző eszközeit kellett bekötött szemmel csatlakoztatni a PC-hez, vagy 13+1-es totót és keresztrejtvényt kellett kitölteniük a diákoknak, sőt a vállalati kisfilmre vonatkozó kvíz kérdéseket is meg kellett válaszolniuk.

A legnépszerűbb feladat egy plakát készítése volt „Így képzelem el a jövőbeli munkámat egy informatikai cégnél …” címmel. A gyerekek nagyon lelkesen készítették el, majd adták elő az elképzeléseiket.

Reméljük, hazánkban egyre több, később kiváló nyelvtudással rendelkező diák választja majd az informatikát és azon belül az ICT, mint lehetséges karrier lehetőséget.

Köszönjük a debreceni ITSH-s kollégáknak a szervezést és a profi lebonyolítást, valamint külön köszönjük Barizs Dániel kollégának, hogy megörökítette a két rendezvény legszebb pillanatait!

További képeket a debreceni ITSH Tudásparkban zajlott eseményről az alábbi linkeken talál: Barizs Dániel képei az Iparkamara által szervezett látogatásról és a nyelvi tábor ITS-nál zajló programjáról.