Létszámbővítés előtt az IT Services Hungary Kft.

figyelő logóJelentős létszámbővítés előtt áll az informatikai szolgáltató IT Services Hungary Kft. (ITSH).

 

A cég toborzó kampányt indított, amellyel több száz magasan képzett szakember felvételét célozta meg – mondta el Bőthe Csaba, a vállalat ügyvezető igazgatója csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

A tervek szerint év végéig 300 új szakembert alkalmaznak, amivel az ITSH magyarországi létszáma eléri a 3900-at. A vállalat már ma is Magyarország legnagyobb ICT foglalkoztatója és a létszámbővítéssel tovább erősíti pozícióját a piacon – fejtette ki az ügyvezető igazgató. Magyarországon is komoly karriert lehet építeni ebben az ágazatban, amit Bőthe Csaba szerint az is mutat, hogy a vállalat Angliából, Hollandiából és Belgiumból is csábított már haza magyar munkavállalókat.

Az IVSZ (Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége) korábban közölt adatai szerint az informatikai és távközlési (ICT) piacon 2013-ban 10 ezer betöltetlen álláshelyet regisztráltak, amennyiben a munkáltató cégek betöltenék a hiányt, 120 milliárd forinttal növelné a bruttó hazai terméket (GDP).

Az IT Services Hungary Kft. 2012-ben 3040 embert foglalkoztatott, 2013 év végére a létszám 3435 főre emelkedett, idén májusra pedig már 3617 munkavállalóval rendelkezik.

Az ITSH a német T-Systems International magyar leányvállalata.

Forrás: Figyelő, sajtóhírek, 2014. június 19.