Játékokkal lepték meg a gyermekeket az informatikusok

Pecsi_Adomany_2013[1]Önkéntes munkával, régi gyermekjátékokkal és egy masszírozógéppel segítette meg az IT Services Hungary (ITSH) pécsi központjának rendszerintegrációs osztálya a Baranya Megyei Pedagógiai Szakszolgálat korai fejlesztési osztályát.

Jó pár szatyor és doboz játékkal érkezett szerdán az IT Service Hungary pécsi központ rendszerintegrációs osztályának munkatársai a Baranya Megyei Pedagógiai Szakszolgálat korai fejlesztéssel is foglalkozó központjába. Az osztály dolgozói (Dunai Olivér, Koncz Mária, Pencz-Amrein Ilona, Gara Ábel, Loch Bálint, Gimesi Tamás, Jászkuti Ágoston, Horváth Gábor, Szabó Zoltán, Szabó Dániel, Kovács Ferenc, Gyurka Dávid, Menyhárt Brigitta, Böhm Anett, Esküdt Adrienn, Reiszné Prein Helga, Horváth Gábor, Köhler Annemarie) már a nyáron önkéntes munkával rendbe tették a fejlesztési központ számítógépparkját. Ahol kellett korszerűsítettek, újratelepítettek, átépítettek, új akkumulátorokat szereztek, hogy gyorsabbá váljon a munka.

Mindezek mellett egy masszírozógépet is ajándékoztak a fejlesztési központ számára, hogy a gyermekek izomzatának fejlesztését megkönnyítsék. Zalay Buda, az IT Services Hungary pécsi központjának vezetője elmondta, a munkatársai önálló kezdeményezése volt, hogy segítsenek a gyerekeknek, ezt pedig ha lehet, hosszabb távon is folytatni lehetne.

Benkő Vanda megbízott intézményvezető hozzátette, ebben a mai világban minden kis segítségnek örülni kell, éppen ezért köszönik, hogy a gyermekek számára fontos, de ugyanakkor örömet is okozó eszközökkel és játékokkal gyarapodtak. A családias hangulatú átadáson kiderült, a játékok sajnos fogyóeszközök, így nagy szükség van rájuk.

Ugyanakkor a játékok fogyóeszköznek számítanak a Baranya Megyei Pedagógiai Szakszolgálatnál, így azokat folyamatosan pótolni kell, ebben pedig elkél a segítség – tette hozzá az intézményvezető.

Forrás: Pécsi Stop, 2013. november 12.