30 futballpálya méretű alapterületen épül a T-Systems legújabb adatközpontja

Németország legnagyobb adatközpontja nagyjából 30 futballpálya méretű alapterületen (kb. 150 000m²) fog megépülni Szász-Anhalt tartományban.

Az alapok október 24-én lefektetésre kerültek a salzlandi Biere-ben, a Telekom leányvállalata, a T-Systems megkezdi kilencvenedik adatközpontjának építését. A Magdeburgban már működő adatközponttal együtt ez az új építkezés Biere-ben alkotja majd a „TwinCore”-t, vagyis egy olyan iker adatközpontot, amely a legmagasabb adat- és üzembiztonságot nyújtja. A két helyszín legutóbbi bővítési szakasza során egy majdnem nyolc futballpálya méretű terület lesz kizárólag a számítástechnikáé – ami nagyobb bármely más németországi adatközpontnál.

Magdeburgban a T-Systems már beüzemelte Kelet-Németország legnagyobb adatközpontját. 2014-től, a biere-i iker adatközpont beüzemelésével az informatikai és távközlési csoport a felhő alapú szolgáltatások iránti gyorsan növekvő keresletet fogja kielégíteni. A T-Systems által kínált új informatikai szolgáltatásokat mintegy 600 céges ügyfél veszi igénybe, köztük olyan nemzetközileg is aktív csoportok, mint a Shell és a Daimler.

Eredeti sajtóközlemény: Deutsche Telekom, 2012. okt. 24.