21 éve egy területen – Interjú Róta Szabolccsal

Bár a céget 2006-ban alapították, Róta Szablolcs az elsők közül is az első volt, hiszen 1999-ben csatlakozott a vállalatcsoporthoz. Szabolcs a kezdetektől az Internal IT csapat oszlopos és nélkülözhetetlen tagja, többek között a helyi hálózat stabilitásáért és a VPN-megoldásokért felel. Annak ellenére, hogy nagyon hosszú ideje dolgozik egy területen, mégsem érzi úgy, megrekedt volna: szerinte a folytonos változás a kulcs. Szabolccsal a kezdeti évekről és az elmúlt időszak legnagyobb kihívásairól beszélgettünk.

Hogyan indult a karriered a vállalatnál?

1999 júniusában léptem be, akkor még csak 50 fő dolgozott itt. Az első nagyobb feladatom egy német hálózatnak a Magyarországra való kiterjesztése volt. Az állást egy akkor itt dolgozó kolléga ajánlotta, olyan hálózatos szakembert kerestek, aki a német anyacéget lokális szinten tudja támogatni.

Milyen feladataid voltak ezután? Mik voltak a főbb állomások a karriered során?

Az első projekt lezárta után rendszerfejlesztési projekteken dolgoztam, különböző ügyfeleknek fejlesztettünk felügyeleti alkalmazásokat. A következő nagyobb váltás a karrieremben az volt, amikor elkezdtünk outsourcinggal foglalkozni, és külső ügyfelek rendszereit üzemeltettük.

Ezután jött el az ITSH-s korszak, amikor a cég hirtelen elkezdett növekedni és nemzetközi ügyfeleket is támogatni. Ekkor az én feladatom az lett, hogy minél stabilabb, biztonságosabb és megbízhatóbb munkakörnyezetet teremtsek a kollégáink számára. Hálózatosként a helyi hálózatok, illetve a VPN-megoldások fejlesztéséért voltam felelős, ezenfelül tűzfalakat, biztonsági rendszereket, WiFi hálózatokat implementáltunk. Egyszóval megteremtettük azokat az informatikai feltételeket, amelyek az emberek napi munkájához szükségesek.

Mi a helyzet most? Milyen kihívást jelentő feladatok várnak rád idén?

A legnagyobb kihívás idén egy, az anyacégtől átvett rendszer hazai bevezetése. Ez az egyik üzletágunkban már lezajlott, de idén ki kell terjesztenünk az egész cégre. A rendszernek vannak olyan sajátosságai, amik miatt egyes munkakörökben nehezebben használható, ezekre külön fel kell készülnünk és alternatív megoldásokat találnunk, biztosítva a fennakadások nélküli munkavégzést.

21 évet egy munkahelyen nagyon kevesen töltenek el. Téged mi tart még ma is ugyanannál a cégnél, ugyanazon a területen?

Ahhoz, hogy hosszútávon egy vállalatnál egy területen maradj, az a kulcs, hogy folytonosan keresned kell a változást és a lehetőségeket. Bár látszólag én ugyanazt csinálom 21 éve, de állandóan változnak azok a feladatok, amiket el kell végeznem. Először az volt a feladatom, hogy a magyarországi hálózatot, informatikát úgy megerősítsem, hogy az elbírja a cég gyors növekedését. Számtalan költözés is volt a sok év alatt, mindig történt valami változás valamelyik telephelyünkön. Közben egyre több energiát kellett a security-re fordítani, hogy a meglévő hálózataink biztonságosak legyenek. Látható, hogy mindig volt valami, ami változott, amikor valami újat kellett létrehozni.

Ha össze kellene hasonlítani a kezdeti éveidet, a feladataid összetettségét és a mai állapotot, mik a legnagyobb változások?

Nemcsak a vállalat és a feladatok, de én is nagyon sokat változtam az elmúlt 21 év alatt. Kezdetben, fiatal zöldfülűként, egy-egy részfeladat megoldására koncentráltam. Most sokkal inkább egészében nézem a problémákat, és az egyes részfeladatok elvégzését a kollégáimra bízom, azaz inkább rendszerben gondolkodom és koordinálok.

A vállalat nagyon sok mindent köszönhet neked, de te mit mondanál, mi az, amit te köszönhetsz a vállalatnak?

Én itt a vállalatnál mint az Internal IT egyik Architectje, egy olyan munkakört töltök be, ahol nagyon sok döntést kell hoznom például a tekintetben, hogy merre fejlődjön tovább a vállalat. Amit én kaptam a vállalattól az a belém fektetett bizalom és a döntés szabadsága. Ezek által én is ki tudok bontakozni szakmailag.