Komoróczy Petra

Bemutatjuk Komoróczy Petrát, az IT Services szolgáltatási egység vezetőjét (Head of Service Unit, Account Group)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKomoróczy Petra német-irodalom nyelvtanár és kommunikáció szakos hallgatóként néhány évvel ezelőtt álmában sem gondolta volna, hogy 2012-ben az ország legnagyobb infokommunikációs munkaadójának dolgozik majd. Kemény munkájának, tudásvágyának és lelkesedésének köszönhetően a ranglétrán villámgyorsan lépkedve négy év után szolgáltatási egység vezetőként egy 43 fős csoportot vezet.

Mióta dolgozol az ITSH-nál, milyen munkakörben kezdtél?
Idén augusztusban volt négy éve, hogy Debrecenben elkezdtem a három hónapos Train IT képzést. Ezt követően egy ötfős szolgáltatás nyújtási menedzsmentet támogató csoportban főként statisztikák készítésével foglalkoztam, illetve csapatommal Németországból hoztunk át feladatokat a magyar vállalathoz. Fél év után csapatkoordinátor, másfél évre rá csapatvezető lettem, először Debrecenben, majd Budapesten is. 2011 júniusától majd egy évig ingáztam a főváros és Debrecen között, hogy mindkét, nagyságrendileg tizenöt fős csoportomat eredményesen vezethessem. A támogatással foglalkozó csoport időközben 200 fős ágazattá nőtte ki magát – ebben nagy szerepet játszott a saját csapatom is, melynek létszáma 15-ről 43 főre növekedett – így szervezeti átalakítások váltak szükségessé. 2012 májusában megpályáztam az ágazat budapesti szolgáltatási egységének vezetői pozícióját (Head of Service Unit), amit kemény munkával el is nyertem.

Mekkora kihívást jelentett bölcsész végzettséggel és ilyen rövid idő alatt elérni ezt a pozíciót?
Ahhoz, hogy négy év alatt elérjek egy ilyen vezetői pozíciót, nagyon sokat kellett dolgoznom és tanulnom: az informatikai készségek megszerzése mellett stratégiai ismeretekkel és egyéb üzleti szemléletekkel bővítettem tudásom. A vezetőim ebben nagyon sokat segítettek. Az ICT szektor a leggyorsabban változó iparágak egyike, elengedhetetlen a folyamatos tanulás, képzés. Az ITSH-nál természetesen ezzel mindenki tisztában van, így minden lehetőséget és eszközt – képzést, tréninget, fejlesztő beszélgetések és így tovább – megkapunk arra, hogy tudásunkat a legfrissebb ismeretekkel tartsuk naprakészen.

Mi motivál téged?
Az ITSH számtalan lehetőséget kínál, hogy újabb és újabb dolgokat tanulhassak, ezért most a legfőbb célom, hogy munkámat a lehető legjobban ellássam. Ez egy meglehetősen új pozíció, új munkakör, így van még mit tanulni, van még terület, ahol fejlődnöm kell. Csapatvezetőként igyekeztem 120%-osan teljesíteni a feladataimat, ezt most sem szeretném másképp.

Hogy érzed magad nálunk, mi az, ami segített abban, hogy ilyen gyorsan előrelépj?
Abszolút jól. A multi környezet olyan tudásbázist, tapasztalatot ad, amelyet az élet minden területén alkalmazni tud az ember. Mióta itt vagyok, nem váltottam ágazatot, a kezdetektől fogva az SDM tagja vagyok, nem hiába, kellemes a légkör, igazán jó csapat tagja lehetek. Fontos a nyitottság, rugalmasság, a lehetőségek kiaknázása és hogy mindennek megtaláljuk a pozitív oldalát.

Miért ajánlanád az ITSH-t a pályakezdőknek?
A pályakezdők nálunk nemzetközi környezetben, egy biztos háttérrel bíró vállalatnál kezdhetik meg karrierjüket, ahol versenyképes fizetéssel és barátságos légkörrel számolhatnak. Az ITSH számos fejlődési lehetőséget is kínál: a pályakezdők előtt – illetve a már nagyobb tapasztalattal bíró kollégáink előtt is – mindig ott a lehetőség, hogy egy új részlegen vagy akár egy új ágazatban próbálják ki magukat.