ITSH10: Innovation Boot Camp

itsh10_v2

A jövő kihívásainak megoldására nemzetközi innovátor csapatot hívott össze Budapesten az IT Services Hungary

A világ különböző pontjairól Magyarországra érkezett innovátorok három napon át azon dolgoznak majd, hogy kitaláljanak egy digitális megoldási javaslatot az emberiség előtt álló nagy kihívások egyikére – erről szól a Budapesten megrendezendő Innovation Boot Camp, amelyet a tízéves magyarországi jelenlététét most ünneplő IT Services Hungary (ITSH) szervezett meg. A megoldásra váró problémát az ENSZ által kitűzött 17 fenntartható fejlődési cél közül választják ki, a megszületett ötlet kidolgozását és megvalósítását hazai szakembergárdával segíti majd az ITSH. Az Innovation Boot Camp célja bemutatni, hogy Magyarország, illetve az itthon dolgozó magasan képzett munkaerő tevékenyen részt tud venni a világ jobbá tételében.

Hogyan hogyan lehetne online eszközök segítségével felkarolni a fiatal tehetségeket a közoktatásban,Néhány olyan téma, amelyeket november 7-9. között Budapesten érinthetnek majd a világ különböző pontjairól érkező, valamint magyar innovátorok a háromnapos Innovation Boot Camp során. Az IT Services Hungary (ITSH) által a magyarországi jelenlétének tizedik évfordulója alkalmából meghirdetett kezdeményezés célja, hogy külföldi és hazai innovátorok bevonásával Magyarországon találjanak ki egy olyan digitális megoldást, amely segíthet megoldani egy globális problémát.

Az Innovation Boot Camp keretein belül olyan globális problémákat járnak körbe a meghívott innovátorok, amelyekkel nap mint nap találkozhatnak az emberek, és amelyek megoldásában a technológiának óriási szerepe lehet. Így például a minőségi oktatás, a fenntartható városok, a digitális egészségügy és az ipari innováció kérdéskörét is érinteni fogják. A konkrét megoldandó problémát a résztvevők magán az eseményen fogják meghatározni.

3_itsh10_innovation_boot_camp_folyamat_infografika_20161103

A diskurzusban olyan innovátorok engednek majd bepillantást egyedi látásmódjukba, mint Dave Hakkens feltaláló, a Phonebloks megalkotója, Sakthy Selvakumaran építőmérnök, aki innovatív megoldásaival nagy sikereket ért el az afrikai vízellátási problémák megoldásában, de tiszteletét teszi a rendezvényen Kees Plattel is, aki az Achtung! ügynökség kreatív technológusaként olyan ügyfelek számára szállít kreatív megoldásokat, mint a Google, a Volkswagen és a Philips. A nemzetközi vendégek mellett az innovatív megoldások hazai reménységei is ott lesznek, többek között Haidegger Tamás, aki orvostechnikával és sebészrobotikával foglalkozik, illetve Cseh József feltaláló/mérnök, aki a FUTI energiatermelő térburkoló elem megalkotásával hívta fel magára a figyelmet.

itsh_20161104

Az Innovation Boot Campen születő ötleteket az ITSH szakemberei segítségével fogjuk megvalósítani a következő hónapokban, az így létrejövő megoldásokat pedig az ENSZ rendelkezésére bocsátjuk” – emelte ki Christopher Wilson az IT Services Hungary ügyvezető igazgatója. „Ezzel azt is be kívánják mutatni, hogy Magyarország, illetve az itthon dolgozó magasan képzett munkaerő tevékenyen részt tud – illetve részt is kíván venni – a világ jobbá tételében” – mondja.

Egy rövid ismertető a kezdeményezésről:

Az első nap összefoglalója:

A második nap összefoglalója:

A harmadik nap összefoglalója:

 

Letölthető sajtóanyagok

 

Helyszíni fotók:

 

Sajtótájékoztató fotói: