Egyetemi együttműködéseink

A Deutsche Telekom IT Solutions évek óta számos felsőoktatási intézmény szakmai partnere. Az oktatás fejlesztésében vállalt aktív szerepünkkel a magyarországi szakember utánpótlást támogatjuk.

Budapest

A vidéki egyetemekkel folytatott többrétű együttműködés mellett a budapesti felsőoktatási intézményekben is aktívan jelen vagyunk egyalkalmas és rendszeres vendégelőadásokkal, szakmai napokon és kerekasztal-beszélgetéseken való részvétellel, illetve álláslehetőségeink megjelenítésével. Fő partnereink:

 • Óbudai Egyetem
 • Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem
 • Hageni Távegyetem Budapesti Távtanulási Központ
 • Budapesti Metropolitan Egyetem
 • Pannon Egyetem (Veszprém)

Debrecen

A Deutsche Telekom IT Solutions és a Debreceni Egyetem a DT-ITS debreceni szolgáltató központjának megalakulása óta sikeres együttműködést folytat. A folyamatos közös szakmai munka eredményeképpen 2009 szeptemberében informatikai specializációs képzést indítottunk, amely lehetőséget nyújt a nyelvismerettel rendelkező, de nem informatika szakos hallgatók speciális informatika képzésére.

A Debreceni Egyetem és a Deutsche Telekom IT Solutions 2011 januárjában jelentette be megállapodását Infokommunikációs Rendszerek Üzemeltetése Kihelyezett Tanszék létrehozásáról. A tanszék legfontosabb céljai a mérnökinformatikus, a programtervező informatikus és a gazdaságinformatikus szakos hallgatók képzési színvonalának emelése, valamint a gyakorlati oktatás, a gyakorlat oldaláról elvárt alapvető kompetenciák fejlesztése. 2018 januárjában, a Deutsche Telekom IT Solutions, Debrecen városa, illetve az Egyetem között létrejött háromoldalú megállapodásnak köszönhetően együttműködésünk még hatékonyabb intézményi keretet kapott.

DT-ITS Tanszék

 • IT szolgáltatói alapismeretek moduláris oktatás
 • Train IT
 • IT specializáció nem IT szakos hallgatók számára: Network Solutions
 • Germanisztika Intézet DT-ITS szakirány: Operating Systems specializáció német nyelven
 • Gyakornoki programok
 • Debreceni Egyetem
 • Debreceni Egyetem, Informatikai Kar
 • Neptun

Pécs

A DT-ITS Pécsi Tudományegyetemmel folytatott együttműködése 2012-ben kezdődött, de 2013-ban az együttműködésünk már valamennyi nyelvi vagy IT oktatási képzésre kiterjedt (Műszaki és Informatikai Kar, Bölcsésztudományi Kar – Német, Közgazdaságtudományi Kar – projekt menedzsment tárgyak és a Természettudományi Kar – gazdaságinformatika). A nyitás kézzelfogható sikere, hogy ennek köszönhetően már az első évben 4 Train-IT kurzus valósult meg.

2013-ban hosszú távú együttműködési megállapodást írtunk alá a Pécsi Tudományegyetemmel és a Pécsi Önkormányzattal. Együttműködésünk célja az egyetemi oktatás versenyképesebbé tétele, valamint több közös oktatási és kutatási projekt indítása volt. Ennek keretében cégünk folyamatosan szakmai gyakorlati lehetőséget és számos gyakornoki álláslehetőséget kínál a diákoknak, továbbá aktívan részt veszünk az egyetem oktatóinak továbbképzésében és hallgatói tudományos munkában is. Az egyetemi megállapodás részeként több egyetemi rendezvényt is rendszeresen támogatunk.

Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar / DT-ITS Tanszék

Szeged

A Szegedi Tudományegyetemmel közös együttműködés keretében a TTIK Informatikai Intézet Cisco képzésében aktívan részt veszünk, a Germanisztika karral közös munkánk nyomán pedig a hallgatók üzleti kommunikációt is tanulnak. 2019 óta az informatikai oktatásban is jelen vagyunk az egyetemen. A DT-ITS évek óta szoros kapcsolatot ápol az önkormányzat Infopólus szervezetével is, főként bővülési és telephelyi kérdésekben.